Verslag, Nieuws, België, Afghanistan -

Fotoverslag: Freeze for Peace in Afghanistan

BRUSSEL - Vorig jaar werd met een Freeze for Peace-actie de achtste verjaardag van de Afghanistan-oorlog betreurd. Jammer genoeg moest deze actie zaterdag herhaald worden bij de negende verjaardag.

zondag 10 oktober 2010 18:59
Spread the love

“Sinds 2001 vielen bijna 10.000 burgerslachtoffers. De aanwezigheid van 150.000 buitenlandse troepen zorgde voor een escalatie en uitbreiding van het conflict, ook in buurland Pakistan. De grootschalige militaire bezetting houdt een corrupt en autoritair regime in het zadel”, aldus Vrede vzw, één van de organisatoren van de actie.

Het Anti-Oorlogsplatform Afghanistan en Vrede vzw riepen iedereen die het niet eens is met deze aanslepende oorlog op om een proteststem te laten horen. De bedoeling van deze bijeenkomst was om (letterlijk) stil te staan bij de gebeurtenissen in Afghanistan. Een 60-tal mensen kwam hiervoor zaterdag samen op het Muntplein in Brussel. 

Na twee Freeze for Peace-acties en twee die-in’s werd de bijeenkomst afgeloten met enkele toespraken, onder anderen door Ludo De Brabander van Vrede vzw.

take down
the paywall
steun ons nu!