Lokaal, Stampmedia, Genk, Concert, Genk, Yes-R -

Yes-R: “Het Genkse publiek is dolenthousiast”

GENK - Op vrijdag 1 oktober 2010 trad de Nederlandse rapper Yes-R op in het Rondpunt 26 te Genk. Het publiek was heel divers en ging volledig uit zijn dak op de vele optredens, deejaysets en diverse danceacts. StampMedia kon hoofdact Yes-R even aan de tand voelen na afloop van zijn concert.

vrijdag 8 oktober 2010 17:15
Spread the love

Yes-R (Yesser Roshdy, 1986) is een rapper uit Amsterdam die bekend staat om zijn swingende flow.

“Ik ben vanaf mijn 16de begonnen met zingen. Ondertussen is dat al 7 tot 8 jaar geleden. Ik luisterde toen heel veel naar Eminem en ik dacht ‘wat hij kan, kan ik ook’. Rap is niet in alle talen mooi, maar ik heb het geluk dat het in het Nederlands best wel goed klinkt. Eminem is daarom ook mijn grootste voorbeeld.”

Supertof publiek

Wat vond hij van Genk? “Dit is mijn eerste optreden hier, maar ik ben eerder al twee keer in Antwerpen en eenmaal in Brussel geweest. Genk is supertof, er zijn hier heel veel enthousiaste mensen. Ik wist totaal niet wat ik moest verwachten, maar toen ik binnenkwam en naar het publiek keek, wist ik al ‘dit kan niet meer stuk’.”

Acteren

Yes-R speelde al in verschillende films mee zoals ‘Een beetje verliefd’ en ‘Gangsterboys’. “Acteren was een heel leuke ervaring. Je moet weten dat ik nooit acteerlessen heb gehad, dus het was een hele eer om twee keer de hoofdrol te kunnen spelen en ook nog eens bij beide films de gouden status te bereiken. Het was voor mij een hele prestatie.”

Nickelodeon

Ook kinderprogramma’s presenteren, interesseert hem. “Ik vind kinderen gewoon heel leuk en heb zelf een zoontje van bijna één jaar. Daarom heb ik ooit al eens een kinderprogramma gepresenteerd. Ik heb ook een liedje voor mijn zoontje geschreven, maar ik denk dat Yes-R een heel breed artiest is. Niet dat ik breed van lichaam ben (lacht), maar wel op muzikaal vlak.”

Doelgroep

“Ik maak zowel muziek voor volwassen als voor kinderen. Dat kon je vandaag ook zien aan het publiek, je zag kinderen met hun ouders, maar ook jongeren van een jaar of 25. Waarom zou je muziek maken voor één bepaalde doelgroep? Het is gewoon leuker als je voor iedereen kan spelen.”

Wat vond hij van de 12-jarige Chahid, die optrad in het voorprogramma? “Zeer goed. Ik vind rap in het Vlaams niet altijd goed klinken, rap is gewoon niet in alle talen mooi. Maar zoals hij het brengt, is het gewoon echt vet. Hij laat zien dat het toch wel mooi kan klinken. Hij is zeker een talentje, hij kan het nog ver schoppen.”

De toekomst

“Eind oktober komt een nieuw album uit dat ‘Homie Yes-R’ zal heten. Er zitten hele vette tracks in. Ik vlieg volgende dinsdag naar Brazilië om de eerste videoclip op te nemen, namelijk van ‘So in love’. We blijven dus lekker druk bezig.”

© 2010 – StampMedia – Amal Maataoui en Anissa Ajmerrou. Foto’s: Boumediene Belbachir

take down
the paywall
steun ons nu!