Sociale taxicheque uitgereikt aan 75-jarige Maria De Loose
Antwerpen, Lokaal, Mobiliteit, Antwerpen, Personen met een handicap, Sociale taxicheque, 65-plussers, Minder mobiel, Antwerpse Provinciale Taxi Unie -

Sociale taxicheque uitgereikt aan 75-jarige Maria De Loose

vrijdag 8 oktober 2010 19:00
Spread the love

ANTWERPEN – De 65.000ste Golden Taxi Cheque werd dinsdag 5 oktober plechtig overhandigd aan de 75-jarige Maria De Loose.

De Antwerpse Provinciale Taxi Unie (APTU), vertegenwoordigd door voorzitter Paul Van Avermaet en de Antwerpse schepen voor Sociale Zaken, Monica De Coninck, overhandigden de cheque tijdens een plechtigheid op het stadhuis.

Het project van de stad Antwerpen en de APTU om taxicheques ter beschikking te stellen aan Antwerpse minder mobiele (en tijdelijk minder mobiele) 65-plussers, dat in het voorjaar van 2009 werd opgestart, is uitgegroeid tot een groot succes.

Ook personen met een handicap kunnen intussen van een dergelijk systeem gebruik maken. Het systeem is geniaal door zijn eenvoud: de gegadigden kopen de cheques met een waarde van 5 euro tegen 2,5 euro aan via de stadskantoren of districtshuizen.

De stad Antwerpen past de andere 2,5 euro bij. De deelnemende taxibedrijven ontvangen de cheques als betaling van de rit. Zij sturen een factuur naar de stad Antwerpen en verrekenen daarbij een korting als hun steun aan het project.

Zeven erkende Antwerpse taxibedrijven, met in totaal meer dan 200 wagens, participeren aan dit project. In de eerste zeven maanden van 2010 werden meer dan 50.000 sociale taxicheques uitgereikt.

APTU en het gemeentebestuur waren dan ook trots dinsdag de 65.000ste taxicheque aan een Antwerpse 65-plusser te kunnen uitreiken.

De promotie voor het verbruik van de cheques wordt inmiddels nog opgevoerd. Momenteel hebben de rechthebbenden recht op acht cheques per maand. De APTU wil dit verdubbelen. Zo ver wil/kan de stad om budgettaire redenen niet gaan, maar een uitbreiding naar twaalf taxicheques per maand ziet Monica De Coninck wel zitten.

Bekijk meer foto’s via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157624995765551/show/

take down
the paywall
steun ons nu!