Lokaal, Stampmedia, Hasselt, Electro, Play Festival, Muziekodroom -

Play Festival in Hasselt blaast vijf kaarsjes uit

HASSELT - Op vrijdag 1 en zaterdag 2 oktober vond de vijfde editie van Play Festival plaats. De Muziekodroom in Hasselt bood opnieuw plaats aan een mengeling van electro en rock.

dinsdag 5 oktober 2010 15:55
Spread the love

Vrijdagavond waren de deejays koning met sets van onder anderen Dr. Lektroluv, Styrofoam en Capt. Luke (Shameboy). De jonge dance-organisaties LOOP (dubstep, Café) en Conform (drum & bass, Scar stage) mochten beiden de programmatie van een podium verzorgen.

Het duo van Mumbai Science bleek een prima opwarmer voor Dr. Lektroluv die de Fuzz stage in lichterlaaie zette. Met de talrijke aanwezigen zaten de drie andere zalen echter ook meer dan vol.

Op zaterdag werden de gitaren bovengehaald door Amatorski, Sky Larkin (UK) en The Black Box Revelation. Wie zijn vrijdagavond wou verderzetten, kon terecht in het café of de Beep stage met Title, Plaid (UK) of enkele Pukkelpop deejays.

Met zes verschillende podia hoefde niemand zich te vervelen en vond de massa elk zijn eigen plekje. In totaal zakten bijna 3.000 bezoekers af naar de Muziekodroom.

Over de grenzen heen

Naast de programmatie van heel wat Engelse artiesten was er ter ere van Play Festival ook een podium in de Muziekgieterij (Maastricht, NL). Verder werden er ook bands uitgewisseld met Freeze Festival (NL) en Go North (Schotland).

Play werd zelfs binnen de gevangenismuren beleefd met workshops breakdance, djembé, een gitaarinitiatie en optredens van Radio Infinity en Mint in de Hasseltse gevangenis.

Gratis champagne om de vijfde editie te vieren, viel er niet te bespeuren. De doordachte programmatie in combinatie met een prima organisatie konden echter ook dit jaar de talrijke bezoekers prima bekoren.

© 2010 – StampMedia – Stijn Vanderstraeten: tekst en foto’s

take down
the paywall
steun ons nu!