Eenmaal aangekomen tref ik een bonte verzameling van harde en zachte krakers aan, die razend zijn op het pas ingegane kraakverbod en de bijbehorende gevangenisstraffen.

Ondanks de grimmige Black Block-kop van de betoging en de loeiharde (maar schitterende) live-optredens op de bijbehorende vrachtwagens trekt de betoging vreedzaam door het centrum en de kermis van Nijmegen. 

Wanneer op het einde de kop van de Black Block een winkelstraat wil binnentrekken om verder te betogen begint de oproerpolitie aan een meedogenloze charge tegen de duizend aanwezigen. Zowel betogers als omstaanders krijgen slaag en worden het park ingedreven.

Verslag, Nieuws, Krakers -

Fotoverslag krakersdemo Nijmegen

maandag 4 oktober 2010 22:16
Spread the love

Zaterdagmorgen ben ik in een impulsieve bui in mijn auto gesprongen en in één ruk naar Nijmegen gereden voor de “Nood breekt Wet”-demo.

take down
the paywall
steun ons nu!