StuDay for Life lokt 22.000 studenten
Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Universiteit Antwerpen, Robert voorhamme, Gedempte Zuiderdokken, StuDay, Music For Life, Opening academisch jaar -

StuDay for Life lokt 22.000 studenten

vrijdag 1 oktober 2010 14:45
Spread the love

ANTWERPEN – Op de zevende editie van StuDay verwelkomde Antwerpen Studentenstad meer dan 22.000 studenten met een groots feest op de Gedempte Zuiderdokken.

Dit jaar stond het evenement in het teken van Music For Life. Antwerps schepen van Onderwijs, Robert Voorhamme (SP.A), overhandigde op het einde van de dag alvast een eerste cheque van 5.000 euro voor de solidariteitsactie.

De rest van het ingezamelde bedrag zal Antwerpen Studentenstad in december aan het Glazen Huis van Music for Life op de Groenplaats overhandigen.

Sinds 2004 wordt StuDay georganiseerd in samenwerking met de diensten Studentenvoorzieningen van het hoger onderwijs, de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen en het Antwerps studentenoverleg.

Aansluitend op de officiële opening van het academisch jaar konden de Antwerpse studenten donderdag terecht op de Gedempte Zuiderdokken voor een mix van live-muziek, sport en tal van informatie- en cultuurstands.

Op diverse podia konden de naar schatting meer dan 22.000 studenten genieten van volgende acts: The Opposites, Balthazar, Customs, Merdan Taplak Orkestar, Turntable Dubbers, Gloved-up, the Mojo Filters, We Are Prostitutes, Spearman Rho, dj Leroy, Too Much & The White Nots en Vatos Locos.

StuDay stond dit jaar in het teken van Music For Life 2010. Zoals bekend, zal het Glazen Huis van 18 tot 24 december neerstrijken op de Antwerpse Groenplaats.

Het festival loopt ten voordele van 15 miljoen weeskinderen die wereldwijd hun ouders verloren aan aids. Uitzonderlijk werd dit jaar één euro gevraagd als symbolisch toegangsbedrag voor het festival. Dit alles ten voordele van Music For Life.

Bekijk een uitgebreide fotoreportage over StuDay 2010 met 220 beelden via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157625069168086/show/

take down
the paywall
steun ons nu!