Lokaal, Stampmedia, Genk, Games, Genk, Genk in-Game -

Genk in-Game maakte Formule 1-dromen virtueel waar

Hoeveel mensen dromen er niet van om eens in de cockpit van een Formule 1-wagen te zitten? Op zondag 26 september kon je een voorproefje krijgen in een F1-simulator tijdens de eerste Genk in-Game op C-Mine in Genk. Gedurende een dag stond de foyer van de bioscoop vol vrij te bespelen consoles en videogames.

woensdag 29 september 2010 10:55
Spread the love

De C-Mine Gameday oftwel ‘Genk in-Game‘ maakte deel uit van het Media & Designweekend van 24 tot 26 september op C-Mine in Genk. “De bedoeling is om C-Mine en de stad Genk in de spotlight te zetten als kennis- en technologiecentrum”, zegt organisator Fabio Di Gesualdo, “en we zouden ook iets doen met games.”

Wie geen zin had in thuiszitten op een grauwe zondag, kon dus op 26 september in de Euroscoop-bioscoop gratis komen gamen. Ronkende namen als Nintendo, Sony, Activision en 1Gameshop leverden de games en consoles, van oude speelhalklassiekers tot kersverse releases.

Blauwe vlag

De grote ster was echter de Formule 1-simulator van Animotion: een nagemaakte F1-cockpit die pneumatisch meebeweegt met elke draai aan het stuur.

Een beeldscherm voorin de cockpit toont de racebaan terwijl een muurprojectie alle toeschouwers van elk stuurfoutje laat meegenieten. Wel niets voor in de woonkamer, tenzij je er 20.000 euro voor veil hebt. Het blijft natuurlijk een simulatie, maar het effect is indrukwekkend. De cockpit zit alleszins even benauwd en oncomfortabel als het echte werk.

Oud en nieuw

De Gameday had daarnaast nog veel andere games te bieden. Sony voorzag een resem Playstation 3’s met grote gametitels. Nintendo kwam met ‘Metroid: Other M’ voor de Wii op de proppen, een nieuwe telg uit zijn bekende franchise.

Oudere bezoekers werden nostalgisch van de bliepjes in Pac-Man. Gitaarhelden in spe deden een virtuele gooi naar podiumroem in Guitar Hero: Warriors of Rock. 1Gameshop bracht Sony’s nieuwe Playstation Move controller mee en verkocht ook games, voor wie de pret mee naar huis wou nemen.

© 2010 – StampMedia – Nils Deputter

take down
the paywall
steun ons nu!