Jacques Bauquier is regionaal secretaris van de Franse vakbond CGT voor de regio Franche-Comté

"We komen naar hier uit solidariteit met alle Europese burgers om samen te strijden tegen de besparingen die zich in alle Europese landen voordoen. We willen een socialer Europa. Vandaag strijken heel veel bedrijven winsten op. Het zijn de werknemers die de crisis moeten betalen, terwijl ze hier geen enkele verantwoordelijkheid voor dragen.

Ook strijden we tegen de onzekerheid en de hervorming van de pensioenen. Die hervorming treft ook Frankrijk. Sinds mei strijden wij al voor een beter salaris, degelijk werk en betere werkomstandigheden. Het gaat over miljoenen mensen die strijden tegen het huidige beleid. In september waren we met drie miljoen op straat. Op 2 oktober en 12 oktober zullen er nog manifestaties volgen.

De crisis is het kapitaal en wij, de werknemers, zijn de oplossing. Maar de EU mag niet vergeten dat er zonder de werkende mensen geen Europa is. Zonder sociale rechten en sociale vooruitgang zal er geen economisch Europa ontstaan.

Bedrijven moeten praten met hun werknemers, rekening houden met degelijke werkomstandigheden. Werknemers die niet behoorlijk kunnen leven, zullen ook niet consumeren. Dit wil zeggen dat er geen groei komt en de crisis automatisch zal blijven duren."

Reportage, Nieuws -

Acht Europeanen: waarom zij kwamen betogen

woensdag 29 september 2010 21:43
Spread the love

De boodschap was duidelijk op de Europese betoging. De werknemers zijn niet van plan om op te draaien voor de economische crisis. Werk voor iedereen, degelijke lonen, goede werkomstandigheden en een volwaardig pensioen, dat willen ze.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!