Verslag, Nieuws -

80.000 op Europese betoging tegen besparingen

In Brussel betogen meer dan 80.000 mensen tegen de strenge besparingsmaatregelen die regeringen in heel Europa nemen. Er zijn betogers uit heel wat verschillende landen. Vooral de Franse vakbonden wisten heel veel mensen te mobiliseren.

woensdag 29 september 2010 16:43
Spread the love

De betoging begon om 13 uur aan het Zuidstation en ging dan via de kleine ring en de Belliardstraat naar de Europese wijk en het Jubelpark. Het duurde bijna drie uur voor iedereen vertrokken was aan het Zuidstation.

De politie pakte 148 betogers ‘preventief’ op. Aan de Hallepoort gebeurde dat op een zeer hardhandige manier waardoor enkele betogers gewond moesten worden afgevoerd met ziekenwagens.

Later veel meer.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!