Deze vijfde editie vond plaats voor het eerst op het Konigin Astridplein en in het Centraal Station. Het Maanfeest is een Chinees mid-herfstfeest dat het binnenhalen van de oogst afsluit.In de eerste plaats is het echter een feest van samenhorigheid; een soort 'Thanksgiving' dus,op het moment dat de dagen korter worden en de avonden donkerder. De maankoeken vormen een traditie tijdens het Maanfeest.Dit zijn ronde pastei-achtige koeken die gedeeld worden als teken van familie-en of vriendenhereniging.

In Antwerpen is deze Chinese feestdag een goede gelegenheid om Azië in zijn meest uiteenlopende vormen aan het publiek te tonen.Aziatische verenigingen, organisaties en horeca zorgden voor dansoptredens, Mongoolse muziek en een Cantonese opera.

In het stationshal stond de tentoonstelling 'Familieportret: 56 minderheden' georganiseerd door SICA.

Bekijk meer foto's via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157624920878193/show/
 

 

Antwerpen -

Vijfde editie van het Maanfeest op het Astridplein in Antwerpen

maandag 27 september 2010 18:02
Spread the love

Zaterdag werden alle Antwerpenaars uitgenodigd op het Maanfeest. Het publiek kon er genieten  van de Aziatische cultuur in de breedste betekenis van het woord:dans, muziek, lezingen, workshops en een begeleide wandeling.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!