Deze vijfde editie vond plaats voor het eerst op het Konigin Astridplein en in het Centraal Station. Het Maanfeest is een Chinees mid-herfstfeest dat het binnenhalen van de oogst afsluit.In de eerste plaats is het echter een feest van samenhorigheid; een soort 'Thanksgiving' dus,op het moment dat de dagen korter worden en de avonden donkerder. De maankoeken vormen een traditie tijdens het Maanfeest.Dit zijn ronde pastei-achtige koeken die gedeeld worden als teken van familie-en of vriendenhereniging.

In Antwerpen is deze Chinese feestdag een goede gelegenheid om Azië in zijn meest uiteenlopende vormen aan het publiek te tonen.Aziatische verenigingen, organisaties en horeca zorgden voor dansoptredens, Mongoolse muziek en een Cantonese opera.

In het stationshal stond de tentoonstelling 'Familieportret: 56 minderheden' georganiseerd door SICA.

Bekijk meer foto's via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157624920878193/show/
 

 

Antwerpen -

Vijfde editie van het Maanfeest op het Astridplein in Antwerpen

maandag 27 september 2010 18:02
Spread the love

Zaterdag werden alle Antwerpenaars uitgenodigd op het Maanfeest. Het publiek kon er genieten  van de Aziatische cultuur in de breedste betekenis van het woord:dans, muziek, lezingen, workshops en een begeleide wandeling.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!