Wim Van Hees, Manu Claeys en Peter Verhaeghe

Vlaamse regering bricoleert eigen Meccano

De Vlaamse regering neemt het idee over om het doorgaand verkeer weg van de stad te houden en erkent dat tunnels mogelijk zijn. Ze gaat voor een tunnel in plaats van de Lange Wapper, en plant ook een boortunnel van Wommelgem naar het noorden (A102, deze boortunnel zit ook in het Meccanotracé). De Krijgsbaan (R11) wordt ondertunneld van Wommelgem tot aan de E19.

Deze zuid-oost bretel kan de ring ontlasten waardoor de ring tussen Deurne en de Kennedytunnel mogelijk niet verbreed moet worden. Het feit dat de westelijke bretel niet gerealiseerd wordt, maakt het kostenplaatje 1,3 miljard duurder dan nodig.

Waar zit die 1,300,000,000€?

Daar waar het Meccanotracé en het BAM-tracé elkaar niet overlappen, moeten er andere werken uitgevoerd worden.

 

Verslag, Nieuws, Antwerpen, Lokaal, Ademloos, Antwerpen -

Meccano is 1,3 miljard euro goedkoper

vrijdag 24 september 2010 15:28
Spread the love

ANTWERPEN — Het Meccanotracé is 1,3 miljard euro goedkoper dan het door de Vlaamse regering gekozen traject, stellen stRaten-generaal en Ademloos. Bovendien moet Antwerpen bij het Meccanotracé niet opdraaien voor 352 miljoen euro. Hoewel de tunnelversie al beter is dan het oorspronkelijke BAM-tracé, laat de Vlaamse regering opnieuw een kans liggen om het nu in één keer en zonder tijdverlies goed te doen.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!