Interview, Nieuws, Armoede, Antwerpen, Honger, Latijns-Amerika, Jean Ziegler, De haat tegen het westen -

Jean Ziegler: “De haat tegen het Westen”

Jean Ziegler: “De haat tegen het Westen”
donderdag 23 september 2010 16:36

Niet alle vormen van haat zijn slecht. In zijn zopas vertaalde boek ‘De haat tegen het Westen’ beschrijft Jean Ziegler hoe een aantal volkeren in het Zuiden – met name in Latijns-Amerika en Noord-Afrika – hun legitieme afkeer van het machtsmisbruik en de hypocrisie van het Westen weten om te smeden tot een positieve kracht, die in staat is om de wereldverhoudingen te veranderen. Een verhaal over uitbuiting, heropstanding en de kronkelpaden van het collectieve geheugen.

Jean Ziegler was in België voor een MO*-lezing en Marc-Antoon De Schryver interviewde hem voor TV DeWereldMorgen.be

‘De haat tegen het Westen’, Uitgeverij Balans, 266 p.

take down
the paywall
steun ons nu!