Drie Nigerianen uitwijzen kost 39.000 euro
Verslag, Nieuws, Wereld, Afrika -

Drie Nigerianen uitwijzen kost 39.000 euro

Vluchtelingen het land uitzetten blijkt een bijzonder dure bezigheid. Voor de uitwijzing van drie Nigerianen liep de factuur op tot 39.000 euro.

woensdag 22 september 2010 17:56
Spread the love

Het vliegtuig dat de drie onfortuinlijke Nigerianen moest terugbrengen, zat tijdens een tussenlanding enkele dagen vast in Niger toen daar een staatsgreep plaatsvond. Het duurde zo een tijd voor de 18 begeleidende politieagenten terug naar huis konden.

Zoé Genot, parlementslid voor Ecolo, vroeg aan de staatssecretaris voor Migratie Melchior Wathelet wat het prijskaartje was van die uitwijzing: 39.047,08 euro om precies te zijn. De kost werd wel voor een groot deel gedragen door het Europees Terugkeerfonds.

Dit jaar werden er al acht dergelijke zwaar beveiligde vluchten georganiseerd. In totaal kostte dat 175.853 euro.

take down
the paywall
steun ons nu!