Lokaal, Stampmedia, Genk, Winterslag, Genk, Wijkfeest -

Eerste ‘Winterslag feest’ is schot in de roos

GENK - De bewoners van de wijk Winterslag in Genk vierden op 18 september samen feest. Het evenement draaide haast volledig op vrijwilligers en was een initiatief van de verenigingen van Winterslag. De organisatoren wilden dat alle wijkbewoners elkaar beter leerden kennen.

dinsdag 21 september 2010 15:30
Spread the love

Het feest werd georganiseerd voor de bewoners van verschillende wijken van Winterslag: Winterslag-1, -2, -4 en Oud-Winterslag.

“Een 35-tal vrijwilligers kwam al in 2009 met het plan”, legt burgemeester Wim Dries uit. Dit idee bleef groeien en almaar meer mensen steunden het project. Uiteindelijk werkten aan het feest ongeveer honderd vrijwilligers mee en namen er 30 verenigingen aan deel.

Vrijwilligers

Een van de vrijwilligers is Antonio Murru. Hij staat bij het vleeskraampje aan de barbecue. “Ik kom helpen omdat ik een goede vriend ben van de eigenaars van hotel de Schacht”, zegt hij. “Zij wilden iets doen met een Italiaans karakter en zo kwamen zij op het idee om te barbecueën.”

Een andere vrijwilligster is Lorena Noé, zij verkoopt pizza’s en Turkse gebakjes. Zij is lid van de ‘Internationale Culturele Vrouwenwerking Winterslag’, die de gebakjes en de pizza’s zelf gemaakt hebben. Zo probeert iedereen te helpen.

Samen sterk

“Dat dit evenement tot stand kwam door vrijwilligers en verenigingen van de wijk Winterslag zelf, is voor vele steden uit België een goed voorbeeld”, vindt Dirk Knapen, projectconsultant van SUN.

Ondanks de verschillende culturen in deze wijken, was de samenwerking vruchtbaar. Dit beaamt ook Ali Çaglar, Genkse schepen van Openbare Werken, en een wijkbewoner van Winterslag.

Aanbod

Er was een rommelmarkt, een bar, eetstands met verschillende multiculturele hapjes, gemaakt door diverse verenigingen. Ook voor de kinderen was er animatie voorzien: schminken, ballonnen plooien, steltlopen en de activiteiten van de plaatselijke Chiro en scouts.

Terwijl Chiro zich bezig hield met de kinderen, sjorden de scouts aan een dubbele schommel. “Het wordt afwachten of het lukt, want het is de eerste keer dat we zoiets maken”, zegt Manuel Stegen (21), leider bij de scouts.

Ook waren er optredens en live muziek gebracht door groepen uit Winterslag en omgeving.

© 2010 – StampMedia – Maurizio Ciranni

take down
the paywall
steun ons nu!