Milieu, Antwerpen, Lokaal, Ademloos, Antwerpen, Lange Wapperbrug, BAM-tracé -

Antwerpen: Betoging Ademloos tegen BAM-tracé

maandag 20 september 2010 11:15
Spread the love

ANTWERPEN – Ongeveer 800 mensen hebben zondag 19 september deelgenomen aan een nieuwe protestactie van Ademloos tegen het geplande BAM-tracé.

Ze trokken in stoet van het Sint-Jansvlietplein naar de Bolivarplaats.

De manifestatie was georganiseerd door de actiegroep Ademloos, die mee aan de basis lag van het referendum van een jaar geleden.

De actie is een waarschuwing voor de Vlaamse regering. De manifestanten vinden dat de gezondheidsargumenten, zoals de toename van het fijn stof en het lawaai die de Lange Wapperbrug zou meebrengen, nog altijd gelden.

De Vlaamse regering (o.l.v. minister-president Kris Peeters, CD&V) moet normaal gezien tegen 27 september de knoop doorhakken over de aanleg van een tunnel of een brug om de Antwerpse ring te sluiten.

De N-VA, die voor het BAM-tracé mét de brug is, en de SP.A, voorstander van een tunnel, staan in dit dossier lijnrecht tegenover elkaar.

In de betoging zondag veel politici van Groen!, maar geen enkele van SP.A buiten gewezen burgemeester Bob Cools.

Ook aanwezig was een sterke delegatie van de actievoerders die al meer dan acht dagen het Sint-Annabos bezetten.

Bekijk een uitgebreide fotoreportage via:

http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157624991689428/show/

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!