Nieuws, Samenleving, Politiek, België, Lokaal, Gent, Actie, Vrede, Oorlog en vrede, Gent, Defensietop, Belfort -

Belfort Gent wappert rouw voor oorlogsslachtoffers

zondag 19 september 2010 18:43
Spread the love

Vandaag, 19 september 2010 bezetten veertig activisten van Vredesactie het hoogste punt van het Belfort in het historische centrum van Gent. De aanleiding voor hun actie is de nakende top van EU ministers van Defensie, die doorgaat van 23 tot 24 september. Met hun bezetting van het Belfort klagen ze aan dat Gent de Europese militaire top huisvest.

De actievoerders klommen om 13 uur tot op het hoogst toegankelijke deel van het Belfort, en ontrolden van daaruit lange rouwlinten en spandoeken met als opschrift ‘Oorlog start hier’ en ‘Stop oorlog hier.’ Hiermee wijzen ze op de betrokkenheid van de Europese ministers van defensie in controversiële militaire operaties.

Meer informatie over het hoe en waarom vind je via de externe links onderaan deze fotoreportage.

De wind speelde met de immense rouwlinten die daardoor een eigen leven leken te leiden. Het leverde prachtige beelden op en trok de aandacht van heel wat mensen die in de buurt passeerden.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!