Anne Mie Gils, Mitta Van Der Maat, Hilde Van Hulle en Wanda Joosten, onder begeleiding van Eddy Aelbrecht
Lokaal, Antwerpen, Judas Theaterproducties, Vlaamse musical- en theaterwereldje -

No nonsense aanpak Judas Theaterproducties loont

ANTWERPEN - Judas Theaterproducties, het in 1999 gelanceerde initiatief van Sam Verhoeven, Steven Savelkoels en An Sluydts, boert goed. De afgelopen seizoenen zijn als een rollercoaster. Grote hoogtes en, af en toe, een laagte wisselen elkaar af.

vrijdag 17 september 2010 14:45
Spread the love

 Het musicalgezelschap dat zich toelegt op intieme, gedurfde en sociaal geëngageerde producties is niet gesubsidieerd. Toch waagt dit gezelschap zich aan een andere, dan de plat commerciële aanpak.  Iets wat niet voor de hand ligt als je weet dat bepaalde commerciële producenten voor hun theaters en producties in Gent en Antwerpen gigantisch hoge subsidies krijgen.  Judas Theaterproducties is dan ook een beetje tegen wil en dank uitgegroeid tot een kwaliteitslabel binnen het Vlaamse musical- en theaterwereldje. Na het winnen van vier awards in 2008 is Judas Theaterproducties maar liefst elf maal genomineerd voor de Vlaamse Musicalprijzen. Beste musical, beste vrouwelijke hoofdrol, beste mannelijke hoofdrol, beste inhoud, beste regie, … je noemt het op en de nominatie is er. Ook het komende seizoen staan ze niet stil. Woensdag kreeg de verzamelde pers immers een voorsmaakje van ‘No Nonsense – Never Give Up on the Heart’. Een concertreeks van vier klassenvrouwen die na vijf jaar eindelijk nog eens de koppen of beter de stemmen bij elkaar steken. Toen Anne Mie Gils, Mitta Van Der Maat, Hilde Van Hulle en Wanda Joosten elkaar deze zomer terugzagen voor een gelegenheidsconcert kwamen de straffe verhalen van Nonsens I en Nonsens II al snel naar boven. De klik was er al snel opnieuw en het was voor de dames al snel duidelijk dat deze samenwerking niet zonder vervolg kon blijven. No Nonsense – Never Give Up on the Heart is het resultaat.  Pop, rock & roll, ballads, r&b stuk voor stuk genres die aan bod komen. Het voorsmaakje dat we woensdag te horen kregen, doet honger krijgen naar meer. Wat: No Nonsense, een muziekfeest met Anne Mie Gils, Mitta Van Der Maat, Hilde Van Hulle en Wanda Joosten, onder begeleiding van Eddy Aelbrecht.Waar: Fakkelteater, Hoogstraat 12 te AntwerpenWanneer: 23/09, 24/09, 25/09, 26/09, 01/10, 02/10, 03/10Tickets van 20 euro op 070/246 036 of www.fakkelteater.be

take down
the paywall
steun ons nu!