Nieuws, Samenleving, België, Brussel, Jongeren, BOZAR, Wetenschap, Biodiversiteit, Frank De Winne -

Frank De Winne, gastspreker op Nacht van de Onderzoekers

Op 24 september is de Brusselse Bozar de locatie voor de Nacht van de Onderzoekers. Biodiversiteit is het thema van deze 6de editie. De nacht zal niet onopgemerkt voorbijgaan, aangezien ruimtevaarder Frank De Winne zijn opwachting maakt.

vrijdag 17 september 2010 15:10
Spread the love

De Nacht van de Onderzoekers is een idee van de Europese Commissie. Het evenement bestaat in een twintigtal landen en moet volwassenen en jongeren laten kennis maken met wetenschap.

In België wordt de nacht georganiseerd door het Federaal Wetenschapsbeleid in samenwerking met alle grote universiteiten van België. De toegang is gratis.

Biodiversiteit

Tijdens de Nacht van de Onderzoekers kunnen jong en oud genieten van voordrachten en experimenten. De 6de editie staat in het teken van biodiversiteit. Een 60-tal medewerkers, onder wie een groot aantal medewerkers aan universiteiten, zal de complexiteit van de biodiversiteit uitleggen.

Het thema is dan ook in verschillende delen opgesplitst. Biodiversiteit in de stad, biodiversiteit in de zee en op eilanden, biodiversiteit in de rivieren en biodiversiteit op de aarde en in het bos.

Groots

Nieuw dit jaar is de locatie. Vroeger werd de nacht op verschillende plaatsen in België georganiseerd, nu alleen in de Bozar in Brussel. De organisatoren willen naar verluidt de grootsheid van het evenement benadrukken.

Voor meer informatie over de Nacht van de Onderzoekers kunt u terecht op www.nachtvandeonderzoekers.be

© 2010 – StampMedia – Jani Verheyden

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!