Samenleving, Lokaal, Stampmedia, Atheneum, Willebroek, Zuiddag, Educatieve vorming, Work for Change -

Atheneum Willebroek is klaar voor ZuidDag

Meer dan 10.000 Belgische jongeren gaan op 21 oktober een dagje ergens werken. Het loon dat ze die dag verdienen, gaat naar jongeren in het Zuiden. Dit project, ‘Work for change’ van ZuidDag, wordt steeds groter. Ook het Atheneum van Willebroek doet mee.

woensdag 15 september 2010 18:35
Spread the love

ZuidDag bestaat sinds 2006. De vzw ontstond in Halle, maar is nu in meer dan 30 steden en in 90 scholen gekend. Het project, ‘Work for change’, laat leerlingen van de derde graad op een leuke manier het Zuiden helpen.

Ze kiezen hun job voor die dag zelf, zodat ze kennis kunnen maken met hun droomberoep. De jongeren werken dit jaar over gezonde voeding. De inkomsten van 21 oktober gaan naar jongeren in Indonesië.

School met initiatief

Atheneum Willebroek neemt dit schooljaar voor de eerste keer deel aan het project van ZuidDag. “Het initiatief kwam van twee leerlingen”, vertelt adjunct-directeur Anne Longrée. “Fien Van Sint-Jan en Yoni Busschots waren zo enthousiast over het project dat de school besloot mee te doen. De school heeft ook hun opleidingsweekend bij ZuidDag gesponsord.”

‘Work for change’ is niet het enige project waarmee het atheneum van Willebroek goede doelen steunt. De school heeft al enkele jaren een Plan-kindje.

De winst van het vorige galabal ging naar SOS Kinderdorpen en een centrum voor kinderen met een handicap in Brussel. De leerlingen en leerkrachten zijn heel geëngageerd voor het Zuiden. Niet zo verwonderlijk aangezien de school leerlingen van twintig verschillende nationaliteiten telt.

TMF

Vorig schooljaar werkten jongeren een schooldag voor Oeganda. Eén leerling nam die dag zelfs de plaats in van de burgemeester van Leuven, Louis Tobback.

Ook dit jaar zijn er al jobs waaruit de jongeren kunnen kiezen. Zo geven twee presentatoren van jongerenmuziekzender TMF een dagje hun werk cadeau. ZuidDag is echter nog steeds op zoek naar enkele bedrijven die mee willen doen aan het project.

De vzw organiseert ook uitwisselingen tussen jongeren van Noord en Zuid en bezorgt educatieve werkmappen aan scholen.

© 2010 – StampMedia – Jani Verheyden

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!