Nieuws, Jonas geirnaert, Cuban Five, ICS,, Dirk Tuypens -

12 september ‘Vijf uur voor De Vijf’

12 september ‘Vijf uur voor De Vijf’
woensdag 15 september 2010 17:58

Zondag 12 september organiseerde het Belgisch Free-the-Five-comité voor de tweede maal de actie ‘Vijf uur voor De Vijf’. Verschillende personaliteiten lieten zich daarbij enkele uren symbolisch opsluiten uit solidariteit met de ‘Cuban Five’, die intussen 12 jaar onterecht gevangen zitten in de VS. Ze werden daarbij ondersteund door Lady Linn en ander schoon volk, die hun steun kwamen betuigen door middel van een muzikaal intermezzo.

Jonas Geirnaert en Dirk Tuypens, die samen met enkele collega’s het peterschap van De Vijf op zich namen, geven enkele woorden uitleg.

Bij de muzikanten herkent u Axl Peleman, Marka, Yosmany Cruz, Eric Baranyanka, Lady Linn, Ludo Vandeau en Lize Accoe.

Onder de gevangenen bevonden zich Joke Devynck (actrice), Dirk Tuypens (acteur), Jonas Geirnaert (filmmaker), Sven Gatz (Open VLD, Vlaams Parlement), Celine Delforge (Ecolo, Brussel), Zoé Genot (Ecolo, kamer), Sfia Bouarfa (PS, Brussel), Karel Stessens (nationaal voorzitter ACOD) en Robert Urbain (provinciaal secretaris Algemene Centrale, Limburg)

Camera door Geert, interview en montage door Pieter.

take down
the paywall
steun ons nu!