Wachtnacht: opname van de Wacht Mee boodschap - foto Xavier Vankeirsbulck
Nieuws, Samenleving, Politiek, België, Millenniumdoelstellingen -

Wachtnacht neemt videoclip op

Zaterdagavond omstreeks 18.30 uur is op de Wachtnacht in Gent een videoboodschap opgenomen ter ondersteuning van de millenniumdoelen. Volgens de organisatoren waren de 'wachtende' 10.000 deelnemers inderdaad present op het Sint-Pietersplein om hun medewerking te verlenen aan die opname.

zaterdag 11 september 2010 19:31
Spread the love

Deze videoboodschap kreeg de volle steun van Youssou N’Dour, de Senegalese wereldster. Hij sprak die steun nog eens expliciet uit op een persconferentie net voor de opname van de boodschap.

Intussen waren de wachtende deelnemers van de Wachtnacht opgewarmd door optredens van onder andere Stromae en Sioen.

Tijd om de boodschap op te nemen. Dat verliep zonder problemen.

De videoboodschap van de wachtende burgers zal worden bezorgd aan de Belgische regering, de Europese commissie en de wereldleiders. Die wereldleiders houden vanaf 20 september een top in New York – op het hoofdkantoor van de Verenigde Naties – ter opvolging van de tien jaar geleden afgesproken millenniumdoelstellingen.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!