Lokaal, Antwerpen, Antwerp open air, magiq, noordkasteel, spiegeltent, stampmedia, zappa -

Gratis muziek in openlucht: Antwerp Open Air

ANTWERPEN - Zaterdag 11 september staat de spiegeltent aan het Noordkasteel weer helemaal in het teken van ‘Antwerp Open Air‘. Op de derde editie van het festival zorgen zowel gevestigde waarden zoals Martians, Eigen Makelij en Taxman [uk] voor een ruim muziekaanbod. Uiteraard is het festival ook dit jaar weer gratis.

donderdag 9 september 2010 10:30
Spread the love

Het festival bestaat uit twee podia: het hoofdpodium staat half in een tent en half buiten, het andere staat in de spiegeltent Magiq, die het Noordkasteel al de hele zomer van optredens voorziet.

De optredens starten om 14 uur met vooral jong Antwerps talent. Ze eindigen rond 5 uur de volgende ochtend met meer gevestigde waarden zoals DJ Bobby Ewing and King DJ aka 4T4, ook bekend onder de naam ‘Martians’.

Lange Wapper

“De Spiegeltent is echt een ideale locatie voor Antwerp Open Air. Dicht bij het centrum en toch weinig kans op geluidsoverlast voor de omgeving”, vertelt Robbe Van Bogaert van de stedelijke Jeugddienst van Antwerpen.

Met de eventuele komst van de Lange Wapper dreigt deze ideale locatie echter te verdwijnen. “Voorlopig is er nog niets beslist in de Oosterweeldiscussie. We hebben wel al enkele ideeën om het festival naar toe te verhuizen, maar niets is concreet. Zolang er niets beslist is, blijft Antwerp Open Air aan het Noordkasteel.”

Buiten fuiven

Het idee ontstond drie jaar geleden. Het stadsbetuur wou openluchtfuiven opnieuw in de kijker zetten en aantonen dat buiten fuiven in de stad mogelijk is.

Samen met de partners Zappa, Magiq vzw en Furthur bedachten ze een gratis festival waarop jong Antwerps talent een kans krijgt om te spelen samen met al wat bekendere namen.

© 2010 – StampMedia – Emilie Laurent

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!