Lokaal, Antwerpen, Aartselaar, Farrah de Groef, jeugdhuis, Qbus, stampmedia -

Jeugdhuis Aartselaar opent opnieuw de deuren

AARTSELAAR - De Qbus, het jeugdhuis van Aartselaar, sloot anderhalf jaar geleden wegens een slechte werking. Tijdens het weekend van 24, 25 en 26 september heropent de Qbus met een nieuw bestuur en een frisse look. Het nieuwe bestuur, allemaal jonge mensen, zijn er trots op.

woensdag 8 september 2010 16:40
Spread the love

Anderhalf jaar geleden sloot het gemeentebestuur van Aartselaar zijn jeugdhuis wegens een ‘foute’ werking en een slecht bestuur. Omdat de jongeren van Aartselaar toch nood hadden aan een eigen plek, besliste de gemeente het jeugdhuis opnieuw te openen. Het zocht een nieuw bestuur om het huis nieuw leven in te blazen.

Nieuwe lening

Farrah de Groef (21) en 25 andere vrijwilligers vormen het nieuwe, jonge bestuur. “Makkelijk is het niet”, zegt Farrah. “We moesten zelf een vzw oprichten, papieren invullen en een financieel plan maken. We hebben van de gemeente een lening van tienduizend euro gekregen om de Qbus opnieuw op te starten en te vernieuwen. De lening moeten we met de inkomsten terugbetalen.”

Familiedag

Nu zijn de jongeren nog druk aan het schilderen, maar 24 september opent het jeugdhuis de deuren. Vrijdag 24 en zaterdag 25 september zijn er enkele optredens. Zondag 26 september houden ze een familiedag met kermisspelen en een BBQ.

Al deze evenementen worden aangeboden tegen democratische prijzen. Met de familiedag proberen ze de ouders, grootouders en andere sympathisanten kennis te laten maken met de vernieuwde Qbus.

Grotere projecten

De jongeren hopen met het jeugdhuis vele mensen aan te trekken voor een drankje of een leuke fuif. Ze hopen ook grotere projecten te realiseren. Zo gaan ze ter gelegenheid van de Dag van de Armoede op 17 oktober een film vertonen over dat thema.

Voor meer info kan u terecht bij www.jh-qbus.be

© 2010 – StampMedia – Jani Verheyden

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!