De film 'Adem' kreeg de Grand Prix des Amériques in Montréal
Recensie -

Film ‘Adem’ in première en al onmiddellijk winnaar

In Oostende ging vrijdagavond de film 'Adem' van Hans Van Nuffel in première. Een paar dagen later ging hij op het filmfestival van Montréal lopen met twee prijzen. De hoofdprijs van het Festival, de Grand Prix des Amériques, alsook de Prijs van de Oecumenische Jury.

dinsdag 7 september 2010 19:13
Spread the love

Jonge kerels Tom (Stef Aerts) en Lucas (Maarten Mertens) zijn broers en lijden aan dezelfde genetische ziekte die hun longen langzaam sloopt. Tom worstelt met zijn korte levensverwachting en hangt rond bij een bende tuig uit zijn buurt.

In het ziekenhuis ontmoet hij Xavier (Wouter Hendrickx), een kerel die lijdt aan dezelfde ziekte als hij, maar die zich gedraagt als een rasatleet. Zijn levenslust straalt af op Tom.

Xavier is een onverbeterlijke optimist, zelfs wanneer zijn lief Anneleen (Marie Vinck) hem laat zitten. Tom valt op zijn beurt voor de eigenzinnige Eline (Anemone Valcke) die al maanden in een quarantaine kamer zit. Ze kunnen elkaar niet aanraken, maar toch beginnen ze een romance.

Dan overlijdt Toms broer Lucas tijdens een longtransplantatie. Tom is ontroostbaar. Hij verschuilt zich bij zijn ruige vrienden, ontloopt Xavier en breekt met Eline. Maar op een dag kruist hij weer het pad van Xavier die hem zijn smaak voor het leven teruggeeft …

‘Adem’ is een meeslepende, romantische, grappige en hartverscheurende film. Een drama over weinig tijd hebben en niets willen missen.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!