Bevrijdingsfeest bracht het soldatenleven in beeld
Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Bevrijdingsfeest -

Bevrijdingsfeest bracht het soldatenleven in beeld

dinsdag 7 september 2010 17:50
Spread the love

ANTWERPEN – Op het Steenplein in Antwerpen herleefde zaterdag 4 september een legerkamp in onvervalste jaren veertig-stijl.

Je kon er letterlijk van het frontleven proeven. Een marktje met retrospullen maakte het geheel compleet. Het is inmiddels 66 jaar geleden dat er voor Antwerpen een einde kwam aan één van de donkerste periodes uit de Europese geschiedenis.

De stad viert het einde van deze periode traditiegetrouw met de Bevrijdingsfeesten. Om niet te vergeten hoe het leven er in die tijd aan toe ging, werd het Steenplein ondergedompeld in een jaren veertig-sfeer en waren er tal van activiteiten te beleven.

Zeg maar Bevrijdingsfeesten Nieuwe Stijl. Enkele sfeerbeelden.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!