Bevrijdingsfeest bracht het soldatenleven in beeld
Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Bevrijdingsfeest -

Bevrijdingsfeest bracht het soldatenleven in beeld

dinsdag 7 september 2010 17:50
Spread the love

ANTWERPEN – Op het Steenplein in Antwerpen herleefde zaterdag 4 september een legerkamp in onvervalste jaren veertig-stijl.

Je kon er letterlijk van het frontleven proeven. Een marktje met retrospullen maakte het geheel compleet. Het is inmiddels 66 jaar geleden dat er voor Antwerpen een einde kwam aan één van de donkerste periodes uit de Europese geschiedenis.

De stad viert het einde van deze periode traditiegetrouw met de Bevrijdingsfeesten. Om niet te vergeten hoe het leven er in die tijd aan toe ging, werd het Steenplein ondergedompeld in een jaren veertig-sfeer en waren er tal van activiteiten te beleven.

Zeg maar Bevrijdingsfeesten Nieuwe Stijl. Enkele sfeerbeelden.

take down
the paywall
steun ons nu!