Nieuws, Europa, Samenleving, Mensenrechten, Amsterdam, Homofobie, Homogeweld, Right to feel Safe -

Amsterdam onder invloed van geweld tegen holebi’s

Right to feel Safe organiseerde zondag 5 september een protestmars op de Dam, in het hartje van Amsterdam. De afgelopen maanden is er een 'verhoogde' melding van de cijfers inzake homogeweld in Amsterdam. En daar komt dan weer protest van. Cynisch genoeg zijn daar zondag ook enkele rake klappen gevallen.

dinsdag 7 september 2010 13:00
Spread the love

Right to feel Safe is een nieuwe organisatie die is ontstaan uit noodzaak. De geweldplegingen zijn overhands toegenomen in wat vroeger de hoofdstad van het gayleven in Europa was.

Eerder werd al een protest georganiseerd aan het homomonument, en dat blijkt niet genoeg te zijn geweest, want ondertussen werden er opnieuw meerdere meldingen gemaakt van gaybashings.

Zondag om 15 uur was er afgesproken op de Dam, en de groep leek allereerst niet zo groot. De politie had het bij de eerste tellingen over een paar honderd mensen, maar tegen het einde toe was er sprake van ‘enkele duizenden’.

Veel kleurrijke figuren, maar met een serieuze boodschap. Doel was de druk op de politieke ketel te houden. Om zo een aanklacht te maken tegen het groeiende geweld in Nederlands’ grootste stad.

Een incident verstoorde echter de manifestatie: een demonstrant werd tot bloedens toe geslagen door twee meisjes, die het blijkbaar niet zo hadden begrepen op de boodschap die de demonstranten brachten. Hij diende klacht in bij de politie.

Meer informatie, mogelijkheid om geweld te melden en foto’s en filmpjes vindt u op http://righttofeelsafe.com/

take down
the paywall
steun ons nu!