Nieuws, Samenleving, België, Condoom, netlog, safe sex, sensoa, stampmedia, veilig vrijen -

Word Safe Sex-vriend op Netlog

Sensoa lanceert een nieuwe campagne. Samen met de communitysite Netlog roept het Vlaamse service en expertisecentrum rond seksuele gezondheid en HIV/aids jongeren op om foto’s te maken van condooms en ze te tonen op Netlog. De campagne wil jongeren in contact brengen met voorbehoedsmiddelen.

maandag 6 september 2010 14:45
Spread the love

Van 1 september tot Wereldaidsdag op 1 december, kunnen jongeren tussen 12 en 18 jaar originele foto’s van condooms uploaden op het profiel, ‘Alles over seks’, van Netlog.

De campagne, Ik ben de Safe Sex-vriend, brengt jongeren in contact met het voorbehoedsmiddel. Jongeren kunnen op elkaars foto’s stemmen, waardoor meer jonge mensen in contact komen met het condoom. De jongere met de meeste stemmen wint 300 fluo-condooms.

De foto’s worden eveneens naar enkele media gestuurd die de leukste zullen publiceren op Wereldaidsdag. Ook het Natuurmuseum in Gent gaat enkele foto’s tonen.

Samenwerking met Netlog

De samenwerking tussen Netlog en Sensoa was een bewuste keuze. Ze werkten al samen om de websites Allesoverseks.be en Click Safe te promoten. “We zagen dat jongeren op sites als Netlog creatief bezig waren met fotografie. Het leek ons leuk daar het onderwerp veilig vrijen aan te koppelen”, vertelt Boris Cruyssaert, persverantwoordelijke van Sensoa.

Jongeren beschermen

Jongeren kunnen vrij hun foto’s op Netlog zetten. Sensoa en Netlog houden echter wel een oogje in het zeil. “Jongeren hebben vaak angst om condooms te kopen”, zegt Cruyssaert. “Met deze actie hebben ze een goed excuus hun schroom te overwinnen. We willen wel de jongeren tegen zichzelf beschermen. Foto’s die te expliciet zijn, verwijderen we.”

Voor meer informatie over de campagne kunt u terecht bij www.netlog.com/allesoverseks

© 2010 – StampMedia – Jani Verheyden

take down
the paywall
steun ons nu!