Lokaal, Antwerpen, Beroepsonderwijs, bso, onderwijs, piva, slagerij, stampmedia -

Beroepsopleidingen weer populair bij leerlingen

De beroepsopleiding slagerij van het Provinciaal Instituut Voedselbedrijven Antwerpen (PIVA) telt dit jaar 80 leerlingen. De richting heeft 10 procent meer leerlingen dan vorig schooljaar. De school verwelkomt ook het meeste aantal nieuwe leerlingen van alle provinciale secundaire scholen in Antwerpen.

maandag 6 september 2010 08:16
Spread the love

Het PIVA krijgt er in totaal 29 nieuwe leerlingen bij. “Door de stijging hebben we de opleidingen bakkerij en slagerij kunnen scheiden”, verklaart onderdirectrice Inge Quets.

“De leerlingen volgen de algemene vakken niet meer samen. De stijging is het meest spectaculair in het vijfde en zesde middelbaar. Het aantal leerlingen is er verdrievoudigd.”

Quets denkt dat de stijging een gevolg is van de crisis. “Leerlingen kiezen opnieuw voor werkzekerheid. De verlaagde werklast en de betere verloning maken het beroep ook aantrekkelijker.”

BSO populair

Dit schooljaar zijn de beroepsopleidingen uitermate populair in alle provinciale secundaire scholen. Alles samen hebben de scholen 77 nieuwe leerlingen ingeschreven in het BSO.

Vooral bij het Provinciaal Instituut Sint-Godelieve, die als enige provinciale school ook ASO en KSO aanbiedt, is de stijging opmerkelijk. “Vooral in het provinciaal onderwijs merk je de veranderende voorkeur voor beroepsonderwijs”, verklaart Gerd Van Den Broeck, algemeen directeur van de provinciale scholen. “Jongeren mikken minder hoog.”

© 2010 – StampMedia – Vincent Van Nauw

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!