Vijf secretarissen van BBTK-BHV ontslagen
Verslag, Nieuws, Economie, België -

Vijf secretarissen van BBTK-BHV ontslagen

De socialistische bediendevakbond BBTK heeft de gewestelijke afdeling BHV onder statutaire voogdij geplaatst. Vijf medewerkers werden onmiddellijk ontslagen.

vrijdag 3 september 2010 15:24
Spread the love

BBTK is karig in de communicatie over de zaak: “Teneinde de werking van de gewestelijke afdeling BBTK BHV leefbaar te houden, werd deze laatste onder statutaire voogdij geplaatst door het Federaal Uitvoerend Comité van de BBTK in overeenstemming met de geldende statuten en dit op datum van 02/09/10. Eerste beslissing van de voogdij: ontslag van vijf personeelsleden.”

Het gaat om vijf secretarissen die de industriële sectoren in de regio Brussel-Halle-Vilvoorde onder hun hoede hadden: Hendrik Vermeersch, Eric Van der Smissen, Bernadette Mussche, Martin Willems en Ria Cerulis.

De vijf beraden zich nog over een reactie, maar zouden wel van plan zijn zich te verzetten tegen hun ontslag. Militanten van BBTK-Brussel trokken vrijdagmiddag al naar het Rouppeplein waar de gewestelijke afdeling gevestigd is.

Het huidige conflict zou draaien rond de plannen voor de verkoop en renovatie van de gebouwen van de BBTK-afdeling.

De afdeling is een zorgenkind van BBTK sinds de affaire-Faust. De flamboyante voorzitter Albert Faust moest in 2002 ontslag nemen na klachten over fraude. Faust overleed in 2004.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!