Nieuws, Lokaal, Antwerpen, cultuur, cultuurhuis, jongeren, kraken, statement, YouTube, stampmedia -

Groep jongeren kraakt Antwerps cultuurhuis

Groep jongeren kraakt Antwerps cultuurhuis
vrijdag 3 september 2010 18:07

Enkele jongeren, die zichzelf de A’pen noemen, postten op 24 augustus een filmpje op YouTube waarin te zien is hoe ze een Antwerps cultuurhuis kraken. Vermoedelijk gaat het om een cultureel centrum. Ze kondigen aan dat er de komende weken nog verschillende stunts zullen volgen.

In het kraakfilmpje is te zien hoe de jongeren via een raampje het gebouw binnensluipen om er op het podium hun eigen ding te doen. Ze zetten zelf meegebrachte muziek aan en tonen één voor één hun beste dansmoves. Als het alarm afgaat, maken ze een einde aan hun stunt en slaan ze op de vlucht.

Statement?

Vanwaar de jongeren komen is nog onduidelijk. Ze kondigen nog meer en grotere stunts aan. “We blijven dit doen tot ONZE cultuur een plek krijgt”, schrijven de A’pen op YouTube. Het lijkt er dan ook op dat de kraken bedoeld zijn als statement.

[UPDATE 17u22] Inmiddels werd bevestigd door Filip Martens, directeur van het Cultureel Centrum Luchtbal, dat zij de opdrachtgevers waren om het filmpje te maken. Het kadert in een project naar aanleiding van Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad en wordt door 7 cultuurhuizen ondersteund.

Naar eigen zeggen heeft niemand hun aanwezigheid opgemerkt en niemand weet welk cultuurhuis het volgende slachtoffer zal zijn. Er is ook nog geen klacht neergelegd.

© 2010 – StampMedia – Marjolein Lambrechts

take down
the paywall
steun ons nu!