‘Shoot Your Hood’ leert Antwerpse jongeren fotograferen
Samenleving, Antwerpen, Shoot your hood, Luchtbal, Antwerpen, fotografie, jongeren, stampmedia -

‘Shoot Your Hood’ leert Antwerpse jongeren fotograferen

Wie zijn fotografisch talent eens wil testen, kan terecht in de fotomobiel van Shoot Your Hood. Nog tot 6 oktober staat elke woensdagnamiddag op de Sintelbaan aan sporthal Luchtbal een team klaar om jongeren de kunst van het fotograferen te leren.

woensdag 1 september 2010 12:46
Spread the love

Deelnemende jongeren krijgen van fotograaf Rachid Lamrabat een fototoestel in handen. Daarmee mogen ze in de buurt foto’s gaan nemen. Enkele medewerkers van het Centrum voor Beeldexpressie geven feedback en technische uitleg. Uit de genomen foto’s wordt de beste afgeprint. Die krijgen de jongeren mee naar huis. Na 6 oktober volgt nog een expositie met de allerbeste foto’s.

Jong en oud

Shoot Your Hood is een samenwerking tussen het Centrum van Beeldexpressie en cultuurcentrum Luchtbal. “We kozen deze plek uit omdat jongeren hier moeilijk bereikt worden”, vertelt Charlotte Op de Beeck, medewerkster van het Centrum voor Beeldexpressie. “Dit initiatief is speciaal voor hen genomen.” Al is iedereen die een foto wil nemen, welkom. “Jong of oud, het maakt niet uit. Zelfs kleine kindjes kunnen deelnemen. Die zijn perfect als model.”

© 2010 – StampMedia – Ruud Boeckx

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!