Peace and Carrots wil ontdekt worden
Cultuur, Lokaal, Peace and carrots, muziek, genk, stampmedia -

Peace and Carrots wil ontdekt worden

Peace and Carrots maakt zich klaar voor het optreden Behind The Curtains dat zaterdagavond 28 augustus in Zaal De Zeshoek in Genk plaatsvindt. De Genkse groep heeft er hard aan gewerkt en ze hoopt dat er iemand uit de muziekwereld aanwezig zal zijn.

zaterdag 28 augustus 2010 14:10
Spread the love

Peace and Carrots bestaat uit bassist Koben Sprengers (17), zanger/gitarist Stef Lenaerts (17) en drummer Jeroen Lenaerts (18) en is opgericht in 2009. De jongens omschrijven hun muziekstijl als een mix van funk, jazz en pop.

Extra muzikanten

De band verwacht zo’n driehonderd man voor het optreden. Koben Sprengers staat ons te woord. “Het zou mooi zijn mocht iemand uit de muziekwereld ons opmerken. Vorig jaar deden Stef en ik ook al een optreden. Toen was het voor een dikke honderd man. Nu we een drummer hebben, zijn we gegroeid als band. We trachten zo professioneel mogelijk te werken. Zo speelt Emma ons voorprogramma en zelf staan we daarna een dikke twee uur op de planken. De show duurt zo een kleine drie uur. Voor de gelegenheid hebben we ook een extra gitarist en enkele blazers opgeroepen.”

Muziekschool

De show vergt veel energie voor de bandleden. “Het neemt allemaal veel tijd in beslag. Na Pukkelpop hebben we amper geslapen en de hele week gerepeteerd. We doen er veel moeite voor. Repetities kunnen wel zeven uur duren. Stef en ik zijn dat echter gewend. We studeren aan het Lemmensinstituut in Leuven. Daar krijgen we 52 uur les per week, waarvan 16 uur muziek. Onze schooldag eindigt pas om zes uur, ook ’s woensdags. Dan wordt de discipline en de ernst er wel ingedrilld.”

Evolutie

Peace and Carrots speelt vooral eigen nummers van hun demo The Upcoming Sun, die ze met de opbrengst van hun optredens hebben opgenomen. “Daarnaast coveren we ook enkele songs van Jason Mraz, Bram Vermeulen en The Police. Aan sommige covers geven we een eigen touch. Het is niet de bedoeling dat onze muziek in een vakje geduwd wordt, we willen toegankelijke muziek maken. Sinds de komst van onze drummer kunnen we meerdere muzieksoorten aan. In een zekere zin blijf je ook steeds als muziekgroep evolueren.”

© 2010 – StampMedia – Sander Carollo

take down
the paywall
steun ons nu!