IncuFashion is toe aan derde editie in muziekcentrum Amuz
Lokaal, Amuz, Antwerpen, Designers Against Aids, Incufashion, kammenstraat, mode, Sint-Augustinuskerk, stampmedia -

IncuFashion is toe aan derde editie in muziekcentrum Amuz

Op 24 en 25 september vindt de derde editie van IncuFashion plaats. Het concept blijft hetzelfde: een modeshow voor en door Antwerpse jeugd. De Sint-Augustinuskerk in de Kammenstraat vormt de ‘hemelse’ locatie.

zaterdag 28 augustus 2010 15:51
Spread the love

Acht Antwerpse jongeren laten hun leeftijdsgenoten op betaalbare wijze meegenieten van de modewereld. Mede-initiatiefnemer Michiel Sallaets: “We willen het cliché van onbereikbare mode doorbreken. Bij ons zitten geen sterren op de eerste rij maar gewone jongeren.” Ze bieden ook kansen aan ander jong talent. “De modellen zijn gekozen via eigen castings waarvoor iedereen zich kon inschrijven. Het zevende jaar Haarstylist van het SISA doet hun haar. Zo kunnen zij leren met de stress van een modeshow om te gaan. Voor de muzikale begeleiding zoeken we ook steeds naar onontdekte artiesten.”

Hemelse modesferen

Het hele gebeuren gaat door in muziekcentrum Amuz, gelegen in en rondom de Sint Augustinuskerk. “Dit brengt de jongeren ongetwijfeld in hemelse modesferen” , zegt Sallaets. De organisatoren willen een zo breed mogelijk publiek aanspreken. “Daarom is er zowel plaats voor de badmode van ‘One Love Boardshop’ als de vintage tweedehandskledij van T2.” Andere deelnemende winkels zijn Urban Outfitters, IKKS, Who’s that girl/Wow to go! en Pardaf. Nieuw is de samenwerking met Designers Against Aids. Een deel van de opbrengst gaat integraal naar deze AIDS-bewustmakingsorganisatie. “Iets wat we bij de volgende edities zeker blijven doen.”

© 2010 – StampMedia – Ruud Boeckx

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!