Lokaal, T-Day, jongeren, tieners, Brasschaat, stampmedia -

?Jongeren ondersteboven van T-day?

?Jongeren ondersteboven van T-day?
donderdag 26 augustus 2010 11:54

Zo’n vierduizend jongeren leefden zich woensdag 25 augustus uit op T-day. Het Militair Kamp aan de Ploegsebaan in Brasschaat diende als enorm speelplein voor iedereen onder de zestien. Met de assistentie van defensie kon iedereen op een veilige manier deelnemen aan spectaculaire activiteiten.

De organisatie probeert de keuze van activiteiten door de jongeren zelf te laten bepalen. Ze stuurt hiervoor enkele T-Spotters op pad die nagaan welke de populairste attracties van het jaar zijn.

Levend tafelvoetbal

T-Day omschrijft zichzelf als ‘hét Tienerfestival bij uitstek’ – met een ouderopvang. En de jongeren stonden inderdaad al vroeg in groepen te drummen aan de ingang, waar twee circusreuzen ze enthousiast verwelkomden.??Er wachtte hen een uitgebreid aanbod waarin elk zijn meug kon vinden. Op het programma stonden vooral veel sportactiviteiten, zoals touwtrekken, korfbal, volleybal, dansen en levend tafelvoetbal. De durvers konden zich laten gaan op de klimmuur met deathride, het hindernissenparcours, de skateramp en de mountaincross. Ook verlootte de organisatie een zweefvlucht boven het domein.

Tuimelwagen

De politie gaf een workshop verkeersveiligheid, waarin ze het belang van de gordel op een speelse manier duidelijk maakten. De tuimelwagen bezorgde elke chauffeur de nodige kriebels in de buik. Wie het liever wat rustiger aan deed kon terecht in de gamehall. De flipperkasten daar bleven hun populariteit bewijzen. Verder maakten hairstylisten en visagisten toekomstige fotomodellen op, waarna die hun beste loopje mochten presenteren op de catwalk. Ze konden daarna naar huis met een professionele foto.

Rolstoelbasketbal

Naast deze activiteiten waren er ook voorzieningen op maat van de mindervalide jongeren. Rolstoelbasketbal trok hierbij heel wat aandacht. Oudere jongeren betreurden wel de verdwijning van de meer extremere activiteiten zoals paintball en quadcrossen.

© 2010 – StampMedia – Yves Torbeyns en Ken de Kort

take down
the paywall
steun ons nu!