|Audio| Edge, over de wortels en betekenis van de hedendaagse Straight Edge

|Audio| Edge, over de wortels en betekenis van de hedendaagse Straight Edge

zondag 15 augustus 2010 02:13

(Foto: Lieve van Dijck)

Ieper — Twee jonge Duitsers Marc Pierschel en Michael Kirchner gingen voor hun eindwerk sociologie naar de Verenigde Staten op zoek naar de wortels van de Straight Edge subcultuur en wat deze tegencultuur vandaag de dag nog betekend. Ze maakten de documentaire Edge. Ze interviewen een aantal old school en hedendaagse Straight Edge artiesten en jonge straight-edgers over hun beweegredenen en over hoe Straight Edge hun leven heeft veranderd.

Michael Kirchner, één van de makers van Edge kwam op Ieperfest de documentaire vertonen en ging in gesprek met het publiek over de film en over Straight Edge in hardcore. Het gesprek werd gemodereerd door onze vrijwilliger en hardcore fan Christophe Devriendt.

De Straight Edge tegencultuur is sinds begin jaren ’80, na het nummer ‘Straight Edge’ van de groep Minor Threat, uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Straight-edgers zijn tegen alcohol, tabac en andere drugs, tegen promiscue seks en sommige zijn vegetariër of veganist. Het is een levensstijl die vooral populair is onder jongeren uit de muziekgenres punk, hardcore, metalcore en deathcore.


take down
the paywall
steun ons nu!