Lokaal, Sport, Stampmedia, Sikh, Sikhs, Sikh-gemeenschap, Kabaddi, Kiewit; Hasselt -

Sikhs worstelen op Kabaddi-toernooi in Kiewit

woensdag 11 augustus 2010 14:15
Spread the love

HASSELT – Ruim duizend sikhs uit binnen- en buitenland kwamen zondag 8 augustus samen in de Hasseltse deelgemeente Kiewit, waar voor de vierde keer een Kabaddi-toernooi plaatsvond.

Kabaddi houdt het midden tussen tikkertje en worstelen en bestaat al zeker 4.000 jaar. Twee teams, met elk zeven spelers, sturen een man vooruit die op de helft van de tegenstander iemand van het andere team moet aantikken terwijl hij kabaddi zegt. De aangetikte moet het veld uit, tenzij de tikker door de tegenstanders op zijn rug wordt gelegd. Dan is hij zelf af.

Het publiek dat – evenals de spelers – uit allerlei verschillende landen naar Limburg was gekomen, bestond grotendeels uit mannen. De enkele vrouwen die er waren, zaten apart. Zo nu en dan klommen de toeschouwers over de hekken naar het veld om hun favoriete team extra aan te moedigen.

Een Kabaddi-toernooi is niet zomaar een sportevenement. Tussen de wedstrijden door wordt er gedanst, gegeten en gefeest.

© 2010 – StampMedia – Pauline Poelmans

take down
the paywall
steun ons nu!