Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Tour de France, Wielersport, Derny, Na-Tourcriterium -

Antwerpen: Twaalfde na-Tour Dernyspektakel in beeld

maandag 9 augustus 2010 12:30
Spread the love

ANTWERPEN – De drukste periode van de na-Tourcriteriums is achter de rug. Woensdag werd in Antwerpen nog achter derny’s gereden – voor de twaalfde keer. Maandag is er nog een criterium in Wilrijk. Dan is het voorbij.

Het zijn geen wedstrijden als alle andere, maar veeleer bedoeld om het wielerpubliek, na drie moordende weken voor de renners op de Franse wegen van de Tour, te laten kennismaken met de grote namen van het Franse avontuur. Vandaar een aantal regels om niemand ontgoocheld naar huis te laten gaan.

Zo waren er altijd toppers dit jaar op het Tour-podium. Niet anders in Antwerpen: Robbie McEwen won voor de Italiaanse groene trui Alessandro Petacchi en derde was de vijfde in de Tour en eerste Belg, Jurgen Van Den Broeck.

Tijdens de pauze vond de Red Star Run plaats, een loopwedstrijd over vijf kilometer. 700 sportief ingestelde jongeren liepen mee.

Het na-Tour Dernyspektakel begon rond 12 uur met een maaltijd aangeboden in de cruiseterminal voor de sponsors.

Na de verschillende loop- en wielerwedstrijden was er nog tijd voor een afterparty in de cruiseterminal. Zelfs winnaar Robbie McEwen kwam zijn tweede overwinning in Antwerpen (hij won er ook in 2006) met de 400 aanwezige vip’s en sponsors vieren.

Een uitgebreide fotoreportage – meer dan 330 beelden – van deze dag via volgende link:

http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157624669022866/show/

take down
the paywall
steun ons nu!