Antwerpen, Lokaal, Stampmedia, Antwerpen, Festival, Festivals, Linkerwoofer, Cirque@tack, Summer vibrations, Willrock -

Antwerpen: stadsbestuur steunt vier gratis festivals

ANTWERPEN - Het stadsbestuur van Antwerpen vindt het belangrijk dat de jeugd haar ding kan doen. Daarom ondersteunt het samen met de districten, in augustus vier Antwerpse festivals. Deze zijn door jongeren georganiseerd en zetten ander jong talent in het spotlicht.

vrijdag 6 augustus 2010 14:30
Spread the love

“Jongeren moeten de ruimte krijgen om een leuke tijd in Antwerpen te beleven”, zegt Lore Abrahams, kabinetsmedewerker van schepen van Jeugd Leen Verbist (SP.A) .

Elke maand ondersteunt het stadsbestuur van Antwerpen enkele initiatieven voor jongeren. In augustus zijn dat de festivals Willrock, Cirque@tack, Linkerwoofer en Summer Vibrations. “Elk Antwerps initiatief kan zich kandidaat stellen mits het georganiseerd wordt door jongeren en beginnende artiesten op het podium brengt.”

Gratis festivals

Willrock is het eerste van de vier festivals en vindt plaats op 7 augustus in het Steytelinckpark van Wilrijk. Op de affiche staan onder meer The Opposites, The Kids en Dynamo Zsjoss.

Op 14 augustus komen Dirty Vicky, School is Cool, en de Fixkes naar Park Hof De Bist in Ekeren voor Cirque@taque.

Dezelfde dag is er ook Linkerwoofer. Namen als Das Pop, The Van Jets en The Hickey Underworld laten Linkeroever dansen.

Summer Vibrations in Park Spoor Noord is het vierde festival. Op 28 augustus treden daar The Nursery Rhyme, L’ame Buscale, Sistaflex en Young Newman op. De toegang voor alle vier festivals is gratis.

© 2010 – StampMedia – Ruud Boeckx

take down
the paywall
steun ons nu!