Draailocatie van de film 'One Flew over the Cuckoo's Nest'.

 

Nieuws, VS, Migratie, Psychiatrie, HRW, American Civil Liberties Union -

VS schendt rechten psychisch gestoorde migranten

De Amerikaanse immigratiedienst behandelt inwijkelingen met een psychische stoornis op een mensonwaardige manier. Dat zeggen mensenrechtenorganisaties Human Rights Watch en American Civil Liberties Union.

woensdag 28 juli 2010 10:30
Spread the love

Psychische patiënten die bij gebrek aan medische verzorging in de marginaliteit terechtkomen, kunnen in de VS maar beter geen migrant zijn, blijkt uit het rapport van beide organisaties. 

De Amerikaanse immigratiedienst zou sommigen van de psychisch gestoorde migranten die in de problemen komen en opgepakt worden, voor onbepaalde tijd in een instelling opsluiten, en anderen naar voor hen onbekende landen deporteren.

In de rechtbank zou het grootste deel van de patiënten zich niet kunnen laten vertegenwoordigen door een advocaat. De immigratiedienst zou de rechter ook weigeren in te lichten over de gezondheidstoestand van de beklaagden.

De opgepakte personen weten vaak niet eens wat de beschuldiging tegen hen is, aldus nog beide organisaties.

take down
the paywall
steun ons nu!