Lokaal, Gentse Feesten 2010 -

De keerzijde van de Gentse Feesten

GENT - Als inwoner van het centrum van Gent zie je ook de slechte kantjes van tien dagen feesten: het nachtlawaai dat tot laat in de nacht of tot de ochtend duurt, agressieve mensen, wildplassers, het vele afval …

maandag 26 juli 2010 14:30
Spread the love

Gelukkig zorgt Ivago voor het opruimen achteraf. Het bedrijf heeft extra mensen ingezet tijdens de Gentse Feesten.

Maar liefst tachtig mensen werken elke ochtend hard om de stad Gent er weer fris als een hoentje te laten uitzien. Bij Ivago zijn ze blij met alle moeite van het stadsbestuur om meer vuilnisbakken te plaatsen, waardoor er minder afval blijft rondslingeren op de grond. Het bedrijf ondervindt dat de mensen tegenwoordig vaker iets in de afvalbak smijten dan op straat.

Ook de politie doet hard haar best om het festival in goede banen te leiden. Die treedt op wanneer het nodig is en helpt de mensen de weg te vinden door de drukte.

Wanneer we vragen of er sprake is van geweld op de Gentse Feesten, stellen de agenten ons gerust en zeggen ze ons dat er altijd rotte appels tussen zitten, maar dat de meeste feestgangers het nodige respect opbrengen.

© 2010 – StampMedia/MIAT – Elisa Maebe & Ieme Pille

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!