Dominique Willaert is coördinator van sociaal-artistiek centrum 'Victoria Delux'

Waarom laat je je opsluiten?

"Ik zit hier in een nagebouwde gevangenis in Gent om mijn solidariteit te betuigen met de vijf Cubanen die al jarenlang vastzitten in een Amerikaanse gevangenis."

"Ik ben nu een brief aan het schrijven aan het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden waarin ik verwijs naar de Amerikaanse Revolutie. Als wij het in Europa hebben over democratie verwijzen we altijd naar de Franse Revolutie en de Verlichting."

"Terwijl ik als kleine jongen heb geleerd dat de Amerikaanse Revolutie eigenlijk ook een soort bakermat van de democratie is. Ik probeer door te verwijzen naar de Amerikaanse Revolutie en de waarden waarop de Amerikaanse samenleving is gegrondvest, de Amerikanen duidelijk te maken dat de vijf Cubanen op een volstrekt illegale manier gevangen worden gehouden. Dit is een van de vele pogingen om de vijf vrij te krijgen.”

"Actie is belangrijk om de mensen bewust te maken en dit is één van de vele initiatieven die aantoont dat niet alleen de politieke verantwoordelijken maar ook burgers maatschappelijke veranderingen kunnen realiseren. Denk maar aan de antiapartheidsacties."

Lokaal, Cuba, Cubaanse Vijf -

Bekende Gentenaars achter de tralies voor Cubaanse Vijf

maandag 26 juli 2010 11:15
Spread the love

GENT — Op de Gentse Feesten is er naast het woelige feestgedruis, theater en debatten ook plaats voor ludieke acties.

Zo lieten vijf bekende Gentenaars zich zaterdagmiddag door burgemeester Daniël Termont (SP.A) opsluiten in geïmproviseerde houten cellen in de Bibliotheekstraat.

Met de actie eisen ze de vrijlating van de ‘Cuban Five‘, vijf Cubaanse politieke gevangenen. De vijf zitten al twaalf jaar in een Amerikaanse gevangenis omdat ze in de VS infiltreerden in organisaties die terreuracties uitvoerden in Cuba.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!