“In de gazette zijn ‘t allemoal komeren”
Lokaal, Stampmedia, Gent, Festival, Gentse Feesten, Zangstonde, Sint-jacobs, Zingen -

“In de gazette zijn ‘t allemoal komeren”

GENT - Bij Sint-Jacobs, iedere avond om negen uur stipt, wordt van u een halve draai op uw stoel verwacht. Want daar is tijdens de Gentse Feesten elke dag de Gentse Zangstonde op een tribune rechts. U moet kijken naar de poppen en vervolgens meezingen. De liedjes hoeft u niet te kennen, want u krijgt een boekje met de teksten.

zondag 25 juli 2010 14:00
Spread the love

Uw stem moet al goed opgewarmd zijn, want de drie zangers gaan meteen van start. Een, twee, drie: ‘In mijn Stroatse zijn ’t Allemoal Komeren’. Het loopt niet meteen van een leien dakje. Sommige mensen zingen stilletjes het refrein mee. Bij ‘Mijn Loetse’ gaan de stemmen een beetje luider en is er toch iets meer enthousiasme.

Iedere avond wordt wat luchtiger gemaakt door een verrassingsact. Want een goede lachbui maakt de mensen wat losser en ook wat bereidwilliger om uit volle borst mee te zingen.

Gentsche Fieste

Het gaat verder met ‘Rosalie mijnen Bon Amie’ en ‘Koevoet’. Nu pas is iedereen goed los, maar het is alweer gedaan. Sommige mensen kijken een beetje verweesd, want ze zijn nu net zo goed bezig, maar het volgende optreden moet op tijd beginnen.

Het boekje moet u trouwens bijhouden voor de volgende dagen, want daar staan nog een heleboel andere nummers in die u tegen het einde van de ‘Gentsche Fieste’ moet kennen. U hebt dus nog even tijd om uw Gents te oefenen.

Als u op tijd bent, vindt u een stoel. Dat kan handig zijn als u een beetje verdoken wilt meekijken of toch uit volle borst wilt meezingen. U hoeft zich niet te schamen als u een beetje vals klinkt, het klinkt bij de zangers ook niet altijd mooi. Ook als u geen Gents kunt, is dat geen probleem. Niemand stoort zich aan uw accent en het moet vooral nog een beetje ‘wijs’ zijn.

© 2010 – StampMedia/MIAT – Sharah Drieghe

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!