Hotel Jarretelle: pikant gekruid cabaret
Lokaal, Stampmedia, Gent, Gentse Feesten, Burlesque, Equador the wizard, Goodlife, Jill mathieu, Radio Modern -

Hotel Jarretelle: pikant gekruid cabaret

De dieprode gordijnen en flitsende neon aan de Vooruit zijn u waarschijnlijk niet ontgaan: de pittige dames en heren van Hotel Jarretelle presenteren op de Gentse Feesten het eerste Belgische Burlesque festival, een samenwerking van Radio Modern en Goodlife. Burlesque is een renaissance van een gevierde theatervorm uit de jaren twintig; een combinatie van acrobatie, cabaret en striptease.

vrijdag 23 juli 2010 12:02
Spread the love

En het lijkt te smaken. “We hoorden net dat er op één dag bijna duizend kaarten verkocht zijn”, vertelt Jill Mathieu, de productie- en communicatieverantwoordelijke van Radio Modern. Omringd door tepelkwastjes, EHBO-benodigdheden en een micro die sneuvelde tijdens het crowdsurfen, doet ze het concept uit de doeken.

“Het idee was er al lang om ‘ne vuilen avond’ te doen met dans, magie en veel schoon volk. Dit groeide uit tot Hotel Jarretelle.”

Maar het bleek niet makkelijk te zijn om in België klaargestoomde acts te vinden. “Via workshops en een finale selecteerden we uit meer dan honderd geïnteresseerden de negen zwoelste acts.”

Lange, zwarte haren en verleidelijke heupbewegingen; de Leuvense Line Closset, ook bekend als Nefertari, zal u misschien doen denken aan de exotische Salma Hayek. “De stap naar burlesque was voor mij niet zo groot: ik geef dansles in onder andere buikdansen en dat is al wat sensueel hé.”

Maar dé tabasco op uw lippen is de Britse Equador The Wizard, onlangs nog tweede geworden op het Male Tournament of Tease. De extravagante magiër met weinig om het lijf flirt moeiteloos met uw lachspieren.

“Waarom ik dit doe? Ik hou van strippen en ben graag creatief bezig.” Maar wanneer we het woord ‘Chippendale’ laten vallen, reageert hij heftig: “Ik vind ze sleazy, hun tijd is voorbij.” Net als veel collega-dansers maakt hij zijn kleren zelf, al kan bijvoorbeeld een H&M-slipje als basis dienen. Tijd om uw naaimachine nog eens boven te halen?

De shows beginnen elke avond om acht uur en om halfelf tijdens de Gentse Feesten in de Vooruit. Voor kaarten, zie de website www.hoteljarretelle.be.

© 2010 – StampMedia/MIAT – Karolien Byttebier & Eva Pot

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!