De A40-autosnelweg was in Duisburg een gigantische tafel

 

Nieuws, Europa, Cultuur, Duitsland, Cultuurhoofdstad 2010, Ruhrgebied -

Cultuurhoofdstad 2010 Duitse Ruhrgebied

Zondag 18 juli was de autosnelweg A40 van Duisburg tot Dordmund afgesloten voor een gigantisch feest in het kader van Ruhrgebied Europese Cultuurhoofdstad 2010. Meer dan drie milloen bezoekers kwamen naar het gigantische feest.

maandag 19 juli 2010 18:30
Spread the love

Stel je voor, het Duitse Ruhrgebied is dit jaar Europese Cultuurhoofdstad 2010. Zondag 18 juli was de centrale Ruhrsnelweg A40 afgesloten voor het autoverkeer.

Allen gaan daar heen, fietsend of schaatsend. De ene zijde van de snelweg was voorbestemd voor de fietsers … en op de andere zijde stond de langste tafel ter wereld.

Meer dan drie miljoen bezoekers en bewoners vierden deze zondag vrolijk en vredevol. De weergoden waren van de partij en er gingen al stemmen op voor een herhaling.

Met het ontmoetingsfeest van naties en generaties heeft het Ruhrgebied zich kleurrijk en vitaal gepresenteerd. Met spectaculaire projecten, maar ook met sociale inhoud en kunst hebben de deelnemers het project tot  hedendaagse cultuur verheven, zoals het programmaspoor van de 20.000 tafels.

Ook op het andere spoor kon alles wat wielen had, maar geen motor bewegen. Een derde van de bezoekers bewoog zich voort per fiets, tandem, riksja of Kettcar. Meer fietsen samen waren er alleen maar in China.

Meer dan honderd journalisten van China over Rusland tot Japan en de VS waren aanwezig. De topzoektermen waren zondag ‘A40’, ‘Still-Leben’ en ‘Ruhr 2010’. Meer dan 12.000 vrijwilligers ondersteunden het project Still-Leben.

Het Ruhrgebied is niet eens zo ver van ons land. Neem een kijkje op Ruhrgebiet.de om na te gaan wat er dit jaar nog zoal te beleven valt.

Er is ook een ruim aanbod aan gerestaureerde industriële sites van koolmijnen, hoogovens, enz. Vooral in de omgeving Essen, Oberhausen en Duisburg.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!