Cultuur, België, Lokaal, Gent, Stoet -

Kleurrijke Stoet opent Gentse Feesten

zaterdag 17 juli 2010 17:26
Spread the love

De laureaten waren dit jaar de Antwerpse actiegroepen StRaten-Generaal en Ademloos, voor hun strijd tegen het voorgestelde plan van het BAM-tracé voor de Oosterweelverbinding in Antwerpen.  Zij kregen verdiend de Prijs voor de Democratie, omdat zij door hun burgeractie de politiek konden beïnvloeden, een volksreferendum hebben kunnen afdwingen en zo een van bovenaf opgelegde beslissing konden terugschroeven.  François Houtart, kannunik en medestichter van het Wereld Sociaal Forum, kreeg de Jaap Kruithof-prijs voor zijn levenswerk. Omdat hij zelf in Cuba zit, nam Francine Mestrum de prijs voor hem in ontvangst, in het bijzijn van de drie broers van Houtart.  Mestrum las een speech voor die de laureaat speciaal had geschreven voor de gelegenheid. Een uitgebreid verslag hiervan vindt u elders op deze site.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!