Gene Bervoets. Acteur, kok, reiziger en zowaar ook 'zanger'.

Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, 11 juli-viering -

11 juli-viering in Antwerpen

woensdag 14 juli 2010 12:00
Spread the love

ANTWERPEN – De Vlaamse nationale feestdag werd in Antwerpen zelden zo snel afgehaspeld als voorbije zondag. Een reden daarvoor was het samenvallen van het feest met de finale van het WK-voetbal. Cultuur dient weerom het onderspit te delven voor sport.

Een selectie van Vlaamse sterren bracht voor en na de finalematch en in de pauze snel wat liedjes. Puur entertainment inclusief veel verwijzingen naar het voetbal. Geen woord echter over het belang of het doel van de 11 juli-viering. Panem et circenses (‘brood en spelen’).

Oh ironie, op de Vlaamse feestdag kleurde de Grote Markt van Vlaanderens grootste stad oranje. Vele Vlamingen vermomden zich als Nederlander …

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!