Pensioen vanaf 50 dankzij het IMF
Verslag, Nieuws, Economie, Imf, Pensioen, Internationaal Monetair Fonds -

Pensioen vanaf 50 dankzij het IMF

Het Internationaal Monetair Fonds predikt overal in de wereld een verhoging van de pensioenleeftijd, maar is voor de eigen economen niet even streng. IMF-medewerkers kunnen op hun vijftigste met pensioen. Een pensioen van 100.000 dollar per jaar is geen uitzondering.

vrijdag 9 juli 2010 15:36
Spread the love

Of het nu in Griekenland of Spanje is of in het Zuiden, het IMF hamert altijd op de zelfde nagel: de pensioenleeftijd moet omhoog en de ambtenarenpensioenen moeten naar beneden.

Luc Everaert, hoofd van de afdeling Regional Studies in het Europese departement van het Internationaal Monetair Fonds stelde een tijd geleden voor om in België de pensioenleeftijd te koppelen aan de stijgende leeftijdsverwachting.

Maar wat het IMF wil voor alle werknemers in de wereld, geldt niet voor de eigen IMF-economen. Een werknemer van het IMF kan zijn pensioen opnemen vanaf 50. De normale pensioenleeftijd (waarop je als werknemer dus het hoogste pensioen krijgt) is 62.

Volgens de Amerikaanse econoom Dean Baker kunnen veel stafleden van het IMF al vanaf hun vijftigste genieten van een pensioen dat hen jaarlijks meer dan 100.000 dollar oplevert.

Baker vindt het niet kunnen dat dergelijke economen de wereld wijs maken dat we uit de crisis kunnen geraken door hard te snoeien. “Stel je die mensen voor die de bubble op de huismarkt volledig gemist hebben en die het ook totaal bij het verkeerde eind hadden in Argentinië en die nu ergens in de tropen genieten van hun 100.000 dollar pensioen. Als het aankomt op economisch advies luister ik liever naar een dronkaard op straat.”

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!