Antwerpen, Lokaal, Facebook, Antwerpen, Boozefestijn -

Antwerpen: Boozefestijn op Theaterplein

vrijdag 9 juli 2010 10:45
Spread the love

 ANTWERPEN – Via een Facebookgroep werd in mei opgeroepen om op 8 juli massaal naar het Theaterplein voor HetPaleis te komen om gezamenlijk gezellig te feesten.  Reeds snel kwam er een reactie van het stadsbestuur dat vreesde dat deze ‘botellon’ in een waar zuipfestijn zou ontaarden met mogelijk dodelijke gevolgen, zoals kort voordien gebeurde in Frankrijk waar één dode te betreuren viel.

De nodige voorzieningen waren aanwezig om overlast te vermijden. Zo waren er ruim voldoende toiletten en overal op het plein stonden vuilnisbakken. De politie was ook – zichtbaar en onzichtbaar – massaal aanwezig, maar diende niet in te grijpen. Zelfs burgemeester Patrick Janssens (SP.A) kwam zich persoonlijk vergewissen van het goede verloop van het feest.

Aanvankelijk was er slechts een beperkte opkomst, maar naarmate de avond vorderde, groeide het aantal deelnemers gestaag, zonder dat het plein evenwel overrompeld werd.

Ik zag veel lachende gezichten, er werd in een studentikoze sfeer pret gemaakt, gedanst, gemusiceerd, gespeeld. De vrees dat het feest in een bacchanaal zou eindigen, was ongegrond. Slechts een enkeling hier en daar had last van ‘eentje te veel’.  De – nog steeds anonieme – initiatiefnemer mag tevreden zijn. Zijn doel werd bereikt: “in vriendschap bijeen komen om de zomer en de vakantie te vieren, en tegelijkertijd met z’n allen het glas/blik te heffen” [quote Facebookgroep].

Om middernacht werd – zoals afgesproken – het feest ontbonden en vertrokken de feestvierders zonder veel protest. 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!