Genk: Palm Parkies begint aan achtste editie
Lokaal, Stampmedia, Genk, Festival, Concert, Palm Parkies -

Genk: Palm Parkies begint aan achtste editie

Met Buscemi featuring Squadra Bossa begon het zomerfestival Palm Parkies op 6 juli aan haar achtste editie in Genk. Op het programma staat onder meer Boogie boy voor 27 juli en op 3 augustus is het de beurt aan Belle Perez. Elke dinsdag tot 17 augustus zal bij de Dieplaan achter het stadhuis de muziek weerklinken.

donderdag 8 juli 2010 12:30
Spread the love

Deze editie van begon met een mengeling van house, jazz, flamenco, afrobeat en Balkanbeats.

Genk is één van de vijftien steden in Vlaanderen waar Palm Parkies haar concerten neerpoot. Daarnaast zijn ook in Nederland vijf steden die aan dit festival meedoen.

De toegang is gratis. Dat is mogelijk door sponsoring van bedrijven en medewerking van de verschillende stadsbesturen. Zo zorgt de stad Genk voor financiële en logistieke steun.

Daarnaast zijn er ook de horeca-activiteiten die veel geld in het laatje brengen. Omdat Palm Parkies 60 procent van de inkomsten uit de drankverkoop haalt, is dit jaar het drankaanbod uitgebreid.

Palm Parkies is een evenement van vzw Divers die gratis cultuur wil aanbieden. In 1991 startte de vzw een project voor een reeks concerten, waarna het verder ging onder de naam ‘Zomerfestival Vlaanderen’.

Sinds vorig jaar heet het project Palm Parkies.

© 2010 – StampMedia – Hasna Ankal

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!