Nieuws, Wereld, Europa, Milieu, Rusland -

Drie procent van Rusland wordt natuurreservaat

De Russische overheid heeft beslist om tegen 2020 bijna 3 procent van de oppervlakte van het land te beschermen als natuurreservaat. Er komen in totaal negen nieuwe parken.

donderdag 8 juli 2010 17:24
Spread the love

IJsberen, walrussen, zeeotters en andere bedreigde diersoorten krijgen wat meer ademruimte door de beslissing, die Rusland neemt om de internationale verplichtingen inzake biodiversiteit na te komen.

De Russische overheid wil negen nieuwe natuurreservaten en dertien nationale parken instellen met een totale oppervlakte van 3,8 miljoen hectare. Er komen ook zeereservaten voor een oppervlakte van nog eens 1 miljoen hectare en 10 bestaande parken worden uitgebreid.

“Voor het eerst in de geschiedenis worden er beschermde gebieden ontwikkeld op basis van de analyse van gegevens over de biodiversiteit in Rusland”, zegt Vladimir Krever van het Wereldnatuurfonds in Rusland. “De beschermde gebieden zijn cruciaal om de diverse en unieke biodiversiteit in Rusland te redden”. (JG)

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!